tiistai 22. heinäkuuta 2008

Veren ja Parannuksen kuvaus Uudessa Testamentissa.

Kuka on Sana

- Jeesus…Ilm 19:13
Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana

Liito ja veri

- Liiton veri….. Matt 26:28
Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi

- Liiton veri…….Heb 9:18, 20 *
Siksi ei ensimmäistäkään liittoa voitu vahvistaa ilman verta
sanoen: "Tämä on sen liiton veri, jonka Jumala on teille säätänyt

- Liiton ( uuden ) veri…Heb 10:19 *
Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkein pyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä

- Liiton ( uuden ) veri ………Heb 10:29 *
Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä!

- Liiton ( uuden ) veri ………Heb12:24 *
ja siellä on uuden liiton välimies Jeesus ja vihmontaveri, joka huutaa, mutta ei kostoa niin kuin Abelin veri

- Liiton veri/ Jeesus …..Ilm 12:11
He voittivat hänet, Karitsan veri ja heidän todistuksensa toivat heille voiton. He eivät säästäneet henkeään vaan olivat valmiit kuolemaankin.

- Liiton veri/ Jeesus ……Heb 13:20 *
Rauhan Jumala, joka ikuisen liiton uhriveren tähden on nostanut kuolleista lampaiden suuren paimenen, meidän Herramme Jeesuksen

- Liiton veri/ Jeesus …. Joh 6:54 * ½
Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet

- Liiton veri/ Jeesus….Ilm 5:9
He lauloivat uuden laulun: -- Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut on teurastettu, olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmisiä kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista

Uhriveri;

- Uhriveri/ Jeesus…….Heb 9:12 *
Hän ei ole tuonut uhrina pukkien eikä sonnien verta, hän on uhrannut oman verensä. Näin hän on kertakaikkisesti täyttänyt tehtävänsä, astunut sisään kaikkein pyhimpään ja hankkinut meille ikiajoiksi lunastuksen

- Uhriveri/ Jeesus ………..1 Piet 1:2
ja jotka Isä Jumala suunnitelmansa mukaisesti on Hengellään pyhittänyt elämään Jeesukselle Kristukselle kuuliaisina ja hänen verellään puhtaaksi

- Liiton veri/ sovitus/ Jeesus….. Ilm 7:14
Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle: -- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

- Uhriveri/ Jeesus ………1 Piet 1:19
vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä

Uhriveri Liitossa.

Uhri-/ Liitonveri/ Jeesus ….1 Joh 1:7
Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

- Uhri-/ Liitonveri/ kaste /Jeesus ……..1 Joh 5:6 *1/2
Hän, Jeesus Kristus, on tullut veden ja veren kautta -- ei ainoastaan veden, vaan veden ja veren. Ja Henki on todistaja, sillä Henki on totuus.

- Uhri-/ Liitonveri/ Jeesus ………Ilm 1:5
ja Jeesukselta Kristukselta, luotettavalta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija! Hänelle, joka rakastaa meitä

Liiton veri, kaste ja Jeesus.

- Liitonveri/ kaste /Jeesus ……..1 Joh 5:8 * ½
Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi.

ja on verellään vapauttanut meidät synneistämme

Veri ja synti;

- Veren vapautus synneistä………Ilm 1:5
ja Jeesukselta Kristukselta, luotettavalta todistajalta, joka on esikoisena noussut kuolleista ja on maailman kuninkaiden hallitsija! Hänelle, joka rakastaa meitä ja on verellään vapauttanut meidät synneistämme,

Laki ja veri, Vanha liitto;

- Laki ja Veri………Kol 1:20
sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa

- Laki ja Veri..........Heb 11:28 *
Koska hän uskoi, hän pani toimeen pääsiäisen vieton ja veren sivelyn, ettei esikoisten surmaaja koskisi israelilaisten lapsiin.

- Laki ja veri…..Heb 9:22 *
Lain mukaan melkein kaikki puhdistetaan verellä, eikä anteeksianto ole mahdollinen, ellei vuodateta uhriverta

Veri ja sovitus, vanhurskauttaminen

- Liiton veri/ sovitus/ Jeesus….. Ilm 7:14
Minä vastasin: "Herra, sinä sen tiedät." Hän sanoi minulle: -- Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

Lunastus verellä, vanhurskauttaminen .

- Verellä lunastus…..Apt 20:28
Pitäkää huoli itsestänne ja koko laumasta, jonka kaitsijoiksi Pyhä Henki on teidät pannut; huolehtikaa seurakunnasta, jonka Herra omalla verellään on itselleen lunastanut.* /"- - Jumalan seurakunnasta, jonka hän omalla verellään on itselleen lunastanut."

- Veren lunastava ( vanhurskauttava )vaikutus …Room 5:9
Kun hän nyt on vuodattamalla verensä tehnyt meidät vanhurskaiksi, hän vielä paljon varmemmin pelastaa meidät tulevalta vihalta

- Veren lunastava ( vanhurskauttava )vaikutus ……..Ef 1:7
Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden

- Veren lunastava ( vanhurskauttava )vaikutus/ Uhriveri Heb 9:14 *
kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa.

Veri ja Israel

- Veri ja Israel…..Heb 13:12 *
Siksi myös Jeesus kärsi ja kuoli kaupunginportin ulkopuolella pyhittääkseen kansan omalla verellään vihmottuina. Tulkoon armo ja rauha yhä runsaampana teidän osaksenne.

Olen pannut * merkin niihin mikä on tarkoitettu ensiojaisesti Israelin kansalle, Heprealaisille.

Näemme tässäkin kuinka Israel, Jumalan omaisuuskansa on Hänelle tärkeä:

- 26 otantaa verestä.
- 6 pelkästään heprealaisille.
- 2 puoleksi heille.

n. ¼ suoraan Heprealisille.


Jeesuksen veri on täkein Liitojen kohdalla, vanha liitto vaati aina viattoman verta viallisen ( ihmisen ), joka tuli vuodattaa maahan, lepyttääkseen Jumalaa ja saadakseen synnin anteeksi. Jokaisesta rikkeestä piti aina uhrata.

Jumala uhrasi oman poikansa, joka tuli ihmiseksi, ihmisten keskelle, ja sai nimen Joshua, Jeesus. Jumala Teki uuden liiton, Hänen nimeensä ja Hän verensä sovittamana. Hän oli viimeinen karista.

Pitää ottaa huomioon, että veri vain sovitti lain. Kuten ensimmäiset kohdat kertoo. Mutta Paavali kirjoittaa myös Efesoon 1:7 > Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden < Hän huomioi sen, että Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Mutta lunastus on Uuden liiton nimissä ja vahan liiton täyttyminen Hänen ansiostaan, Jeesus itse sanoi viimeiseksi, Se on täytetty.


Missään ei ole kerrottu, että veri pelastaa, vaan Uskominen Jeesus Kristukseksi, joka täytti lain.

Jeesuksen veri helpottaa maallista vaeltamista, sillä Hänen ristityö, ja veriuhrauksensa pesee meitä pois synnin, joka tupaa jäämään kyytiin. Heb 9:14 *
kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa. <<>> hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle << Joten meidän täytyy uskoa uhriin, joka kirkastettiin Jumalan luokse taivaaseen.

Miellä joillain lahkolla on täysin väärä näkemys pelastumisesta. Mm. SRK markkinoi sellaista käsitystä, että – kun saa uskoa synnit anteeksi, pelastut.

Kamalaa epäuskoa ja väärää opetusta. Missään Raamatussa ei ole tartuntapaitaa sille, että syntien anteesi saaminen pelastaa, se vain heloittaa kulkua, vain usko Jeesukseen Herrana, Kirisuksena pelastaa, joka täytti lain, ja sitä kautta myös sovitti syntimme.

Ehkä paras esimerkki on Jeesuksen viimeiset tunnit, mitä Hän sanoi ristillä.

 Ensimmäinen sana:– ”Isä, anna heille anteeksi.”
Jeesuksen sovitus työ ei ollut vielä lopussa, joten Hänen sovitus ei yltänyt vielä niihin, ketkä hänet tuomitsivat ja naulitsivat ristille, joten Hän pyysi armoa Vahana liiton lakien mukaan.

 Toinen sana: – ”Jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.”
Jeesuksen kanssa oli naulittu kaksi ”oikeaa” pahatekijää.
Luuk 23 >
35 Kansa seisoi katselemassa. Hallitusmiehiäkin oli siellä ivailemassa Jeesusta. He sanoivat: "Muita hän kyllä on auttanut -- auttakoon nyt itseään, jos hän kerran on Messias, Jumalan valittu." ( juuri tätä Jeesus pyysi Isänsä armahtamaan, koska ristinkuolema uhrina oli Hänen totutettava )
36 Myös sotilaat pilkkasivat häntä. He tulivat hänen luokseen, tarjosivat hänelle hapanviiniä
37 ja sanoivat: "Jos olet juutalaisten kuningas, niin pelasta itsesi." ( Heprealaiset odottivat maalista, mahtavaa, Roomalaiset pois ajavaa kuningasta )
38 Jeesuksen pään yläpuolella oli myös kirjoitus: "Tämä on juutalaisten kuningas."
39 Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi hänkin Jeesusta. Hän sanoi: "Etkö sinä ole Messias? Pelasta nyt itsesi ja meidät!"( Joten Hän tunsi kirjoitukset, uskoi Jumalaan, mutta ei Jeesukseen Messiaana ) Tämä asia vaivaa vielä meillä monia? En ole kuullut juuri, että Jehovan Todistavat, tai SRK;n saarnaajat olivat sanoneet, että Jeesus on Herra.
40 Mutta toinen moitti häntä: "Etkö edes sinä pelkää Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Tässä vahvistui heidän tietämys Jumalasta, koska he olivat juutalaista. Kumman määrittelee ihminen, joka luulee olevansa kristitty Herraksi, Jumalan tai Jeesuksen, tässä se selviää, kuka omaa TAIVAAN AVAIMET.
41 Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa."
42 Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi." Pitää myös huomioida, että Jumalan Valtakunta on vain heillä, jotka uskovat Jeesuksen Messiaaksi. ( on turmiollista väittä, että Jumalan Valtakunta on jo täällä, Rauhanyhdistyksessä, kuten VL pakanallisesti väittää ). Mark. 1;15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi."<<> Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,<<

43 Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa." ** Vain usko Jeesukseen Messiaan pelastaa. Ei mikään – synnit on anteeksi annettu. Koko synti- juttua ei edes käsitelty, koska se sisältyy lain sovittamiseen.

Kolmas sana: – ”Tämä on poikasi. Tämä on äitisi.”

Neljäs sana:– ”Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?” **Tämä on ehkä puhuttelevin sana, Jumalani, miksi hylkäsit minut? Mitä se oli, kun Isä hylkäsi poikansa Jeesuksen? Siihen on vain yksi vastus, ja se on se, että Isä pani kaikki maailman ihmisten synnit, kaikki viat, kaikki vaikeudet, joita miellä oli ja on, Hänen päälleen. Hän pani kaiken sen mistä ihminen ei itse selviäisi, tai olisi vaikeuksissa.

Tätä ei useakaan tajua, että Jeesus on jo elänyt meidän vaivamme, ja syntimme ristillä. Hän teki sen 2000v sitten. Tätä taustaa vastaan on joitain, mm SRK joka on siinä Hengessä, että heidän edustajalla, ja vain heidän, on maidollisuus antaa lähimmäiselle synnit anteeksi. Täyttä puppua ja pahennusta, sekä Jeesuksen Herruuden kyseenalaistamista.

Meidän kristittyjen, jotka olemme Jeesuksen seuraajia, ja osallisia Hänen Valtakunnastaan, on anneltu tehtävä VIEDÄ KATUVA JA PARANNUSKEN TEHNYT GOLGATAN RISTIN JUURELLE, JA KERTOA, TÄSSÄ ON VAPAHATJAIS, Usko Hänet Herraksesi.

Mutta, että pelkällä käden nostolla, - syntisi on anteeksi annettu, Jeesuksen Kristuksen sovintoveressä! ** Täyttääkö tämä synnin sovituksen merkit. Vastaus on ei.
- Onko asia sovittu lähimmäisen kanssa, jota rikottiin?
- Onko katuminen nöyrtymistä, missä synti suulla tunnustetaan, kuten Sykärin kaivolla.
- Onko ihminen tehnyt parannuksen synnistä.
- Luottaako Hän Jeesuksen sovitukseen, vain saarnaajaan.

Mitä tämä saa aikaan.

- Rikkomuksen tekijät kisaavat, kumman synti ensin anteeksi annetaan, tekikö Jeesus näin?
- Mistä ”synnin anteeksi antaja” tietää, vaikka Hän on rikkonut Pyhää Henkeä vastaan, jota ei soviteta, ja siitä jää ihmisille väärä kuva.
- Kirkastuuko Kristus
- Saarnan varsinainen tarkoitus, evankeliumi jää toiselle sijalle, puhujan kirkastuminen ”vara- Jeesuksena”. Ja väärään uskoon tuudittautumisesta sovituksessa, ja sen ajankohdassa.
- Vääränä opetuksena tekee usein ihmistä ihmisraunioita. Mm, silloin kun puoliso on pettänyt ja kerkiää nostaa kättä, ja se saarnataan anteeksi, ei ole toisella puolisolla vara enää nostaa sitä syntiä esille. Oikean Jeesuksen anteeksiannon osite on onnellisuus, onko tässä sitä. Kirkastuuko Kristus heille, jotka taloudellisti pettävät toisia, ja toisen nenän alta vievät mahdollisuuden maalliseen asioiden hoitoon, ja joutuvat jopa lähtemään kodistaan? Ei se ei ole Kristuksesta, vaan sielunvihollisesta saatanasta.
- Synnit sovitaan vain Golgatan ristin juurella, nöyrtyen, lähimmäiselle anteeksi antava ja pyytävä, sekä TOTUUDESSA

Olkaa varovaisia noiden synnin anteeksi lupaajien osalta.

Viides sana: – ”Minun on jano.”** Jeesus sanoi > Ja minä sanon teille: tästedes minä en juo tätä viinipuun antia, ennen kuin sinä päivänä, jona juon sitä uutena teidän kanssanne Isäni valtakunnassa << Matt 26;29. Jeesus juhlistaa viinillä tulonsa, ja silloin meille juopoillekaan ei enää tule himo, vaan juomme sitä Hänen kunniakseen


Kuudes sana: – ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” *** Jeesus tiesi mihin meni ja KENEN KÄSIIN ANTOI HENKENSÄ, Isän käteen.

Seitsemäs sana: – ”Se on täytetty.” ** Raamatun kolmen tärkeimmän jakeen joukossa. Tätä ei usein uskova tule ajatelleeksi. Miksi Jeesus kuoli?

Arvellaan ja saarnataan;

- Syntiemme tähden


Mitä se todella on.

- Ihmisen ja Jumalan välille oli tullut särö, joka lopulta Ihmisen pahuuden vuoksi katkasi kaiken yhteyden Jumalaan, ja Hän lopetti jopa puhumien profeetoille 400 vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Malakia oli viimeinen profeetta, jolle Jumala puhui.
- Jumala laittoi ihmisien suojaksi lain, jotta ne täyttämällä päässeen siihen mihin oli alunperin luotu, eli paratiisiin kuoltuaan. Laki oli 10- 12 käskyä ja 620 Zakraa.
- Synnin palkka oli kuolema.
- Viattoman veren uhraaminen Jumalalle, oli tehdyn synnin sovitus rituaali.
- Siihen kuuluu kaikki, ihmisellä ei ole voimavaroja edes kakkia ymmärtää.

Mitä se sitten oli lopullisesti, Se on täytetty.

Laki on täytetty. Eli olemme alkuperäisessä tilassa paratiisissa, jatkuvassa Jumalan ja Jeesuksen yhteydessä, kun aika on täysi.

Miten tähän päässe.

Ainoastaan toteuttamalla Jumalan tahto.

- Jumalan rooli omassa tahdossaan. > Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä. < Joh 6;44
- Jeesuksen rooli, > Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. < Joh 19;30.
- Ihmisen rooli > Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. < Matt;10;32.

Mitä on Parannus.

Jos parannusta ajetellaan sanana, se pitää sisällään aivan muuta kun mitä Raamattu ja Johannes sillä tarkoittavat. On paranneltava, korjattava, muutettava itseäni ja uskoni ja pelastukseni riippuu siitä, kuinka hyvin osaan parannella omaa käyttäytymistäni, puheitani ja sydäntäni.

Parannus on kääntymistä entisestä.

Johannes Kastaja saarnasi >: "Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja
saarnasi Juudean erämaassa ja sanoi: ´Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on
tullut lähelle`" << Mitä siis Johannes pyysi jättämään pois elämästä? Hän pyysi jättämään entisien elämän ja uskon, joka oli Laki, sekä usko Jumalaan Herrana.

Hän kertoi, että Jumalan Valtakunta on tullut lähelle, enne se ei sitä ollut.

Markus sanoo sen selvemmin; Hän jopa aloittaa kirjeensä tällä.

14 Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia.
15 Hän sanoi: "Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!"

Mikä oli Hyvä sanoma, se oli Jeesus. Ensimmäisen kerran puhuttiin Hyvästä sanomasta paimenille 33 vuotta aiemmin > Luukas 2 > 10 mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. 11 Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus*, Herra

Eli meidän tulee jättää Vanha liitto taakse ja Uskoa Jeesus Uuden liiton Messiaaksi ja Herraksi. Ja samalla toimia Hänen ohjeiden mukaan, mennä kasteelle ja Saada syntyä uudelleen ylhäältä, ja tulla voidelluksi Pyhällä Hengellä.

Srk väittää, että evankeliumi on syntien anteeksi antamista heidän antamisen perustein. Hullua, se on paljon enemmän, se on kaiken mitä Jeesus pitää sisällään.

Sillä uskolla, että uskoo evankeliumin syntien anteeksi antajana, ei pelastu. Se on vain osa kaikesta Jeesuksen sovitustyöstä.

Usein Kuulee, että tulkaa johonkin seurakuntaa takasin ja tehkää parannus.

Silloin on hieman merkit sekaisin. Ensin tehdään Parannus Jeesukseen Kirutuksena, Hän kyllä osittaa seurakunnan.

Matt 6;33 > Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. << Hänen, kenen, tietenkin Jumalan, joka vetää Jeesukseen.


Jumalan siunausta Pojassaan Jeesuksessa.

Jussi Pellikka